25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Bez odgovornosti zagađenja Raške, novi mandat direktoru Toplane

Gradsko vijeće Novog Pazara predložilo je Skupštini grada da na narednoj sjednici, 16. novembra ponovo za VD direktora JKP “Gradska toplana” imenuje Nemanju Mančića, saznaje SNews.

Nemanja Mančić, VD direktora Gradske toplane

Mančič, koji je trenutno na čelu ovog preduzeća, postao je poznatiji javnosti kada je letos došlo do izlivanje mazuta u rijeku Rašku iz Gradske toplane.

Mazut se nekoliko dana izlivao u rijeku i izazvao ogromnu štetu po riječni ekosistem, a tim povodom je održano i nekoliko protestnih okupljanja gradjana, dok su kasnije podnijete i krivične prijave protiv vršioca dužnosti direktora “Gradske toplane” Nemanje Mančića i tehničkog direktora Suada Suljkovića. Za sada javnosti nije predočeno dokle se stiglo sa istragom.

Mančić je nakon toga pojedinim medijima rekao je da je do izlivanja došlo „uslijed jakih kiša“ i da nije u pitanju ljudski faktor.

Otvaranje toplane na biomasu u Novom Pazaru

Kasnije, na insistiranje opozicione SDA Sandžaka da se raspravlja o smjeni Mančića polovinom juna 2022. godine, vladajuća skupštinska većina u Novom Pazaru odbila je takav prijedlog i zadržala na rukovodećem mjestu Mančića.

Inače, Nemanja Mančić (38) je ekonomista po struci, a u biografiji se ističe da je od 2007. godine radio u Komercijalnoj banci.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: