26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Kultura Novi Pazar

Novi direktor Kulturnog centra Novi Pazar

Novi direktor “Kulturnog centra Novi Pazar” biće Dženan Palamar, dugogodišnji radnik u ovoj ustanovi, a na tu poziciju biće imenovan na narednoj Skupštini grada, saznaje SNews iz dokumenata u koje je imao uvid.

Dženan Palamar, poslovni menadžer iz Novog Pazara, biće imenovan na čelo ove ustanove u svojstvu vršioca dužnosti (VD) direktora i mandat će mu trajati godinu dana.

On će na ovoj poziciji zamijeniti dosadašnjeg direktora Huseina Memića koji je podnio ostavku na mjesto direktora zbog nedavnog imenovanja na funkciju Ministra za turizam i omladinu u Vladi Srbije.

Kako stoji u biografiji, Dženan Palamar koji ima 42 godine je osnovnu školu završio u Novom Pazaru, a srednju školu Primjenjenih umjetnosti u Sarajevu, te nakon toga i osnovne studije na departmanu poslovni menadžment nastavlja i završava u Bosni i Hercegovini.

Palamar je svoj radni vijek u Kulturnom centru započeo 2004. godine, koje privremeno prekida 2007. godine zbog odlaska na usavršavanje u Ameriku do 2011. godine, a svoj ponovni angažman u ovoj kulturnoj instituciji nastavlja 2015. godine kao tehnički menadžer, te kasnije biva postavljen za organizatora svih programa institucije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: