26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Maestralan meč rukometaša za prvu pobjedu u sezoni

Rukometaši Novog Pazara savladali su večeras u hali Pendik gostujuću ekipu Obilića iz Beograda sa 32:25, u trećem kolu A grupe Arkus lige.

Utakmica za sve sladokusce rukometne igre u kojoj su momci u plavim dresovima demonstrirali rukomet dostojan elitnog takmičenja.

Tokom svih 60 minuta pazarci su imali konce igre u svojim rukama, gdje se prednost sve vrijeme kretala od 4 do 7 golova razlike.

Utakmicu života večeras je maestralno je odigrao levokrlini napadač Radisavljević koji je 8 puta zatresao mrežu protivnika, a njega su sa po 5 golova pratili Rakić, Stojanović i Slavuljica.

Debitant Baćićanin postigao prvi gol u karijeri za plave

Posebno treba napomenuti debitantske nastupe dvojice golobradih mladića, Baćićanina i Brunčević, koji su večeras postigli i svoje prvence u plavom dresu, a za kratak vremenski period koliko su proveli u igri pokazali raskošni potencijal i da su svijetla budućnost pazarskog rukometa.

Vjeruje u mlade igrače, Hasan Memić

Kod gostiju, koje je predvodio bivši igrač Novog Pazara Petar Žujović, istakli su se Gojković sa 5, te Jestrović sa 4 postignuta gola.

Novi Pazar poslije tri odigrana kola sada zauzima 5 poziciju, a naredni meč igra protiv poslednjeg tima na tabeli, ekipe Crvene Zvezde.

foto:Senko Župljanin, Snews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: