19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika Sandžak Zdravlje

Koodinator za donacije u OB Novi Pazar funkcioner SDP-a, Đerlek obećao da će sve biti transparentno

Koordinator Kovid bolnice u Novom Pazaru dr. Mirsad Đerlek poručio je građanima Novog Pazara i ljudima iz dijaspore, kao i svima koji šalju pomoć i donacije u borbi protiv pandemije koronavirusada budu sigurni “da će se one upotrebiti za pacijente i svi podaci biti transparentni”.

“Želim da svi građani Novog Pazara, svi u dijaspori budu sigurni u donacije koje šalju. U ovu našu bolnicu, u ovaj naš grad u ovaj naš Sandžak, da će se one isključivo upotrebiti za pacijente.

Đerlek je na konferenciji za novinare saopštio da će koordinator OB Novi Pazar za sve donacije biti Vahidin Melajac i da će on dati na uvid svaki podatak.

Melajac je u svom obraćanju rekao da su ogromne količne sredstava stigle u OB Novi Pazar i da će se potruditi da to predstave na najtransparentniji način.

On je predočio da su napravili model u saradnji sa načelnicima službi, glavnim sestrama preko humanitarnih organizacije prave specifikaciju najpotrebnijih stvari i opreme kako bi ih upotrebili na najbolji mogući način.

“Pokušavamo da napravimo simbiozu podataka kako bi na najbolji način predstavili šta nam sve treba. Svaka donacija je dobrodošla. Dobro smo snabdeveni od strane Ministarstva, od viška glava ne boli sve je to što će nama koristiti”, poručio je Melajac.

Vahidin Melajac je funkcioner Sandžačke demokrtaske partije (SDP) i na posljednjim lokalnim izborima bio je kandidat za odbornika u Skupštini Grada Novog Pazara.

– U OB Novi Pazar 304 do danas bilo oboljela od korone

Prema statističkim podacima koje je danas prije podne saopštio koordinator kovid bolnice u Novom Pazaru, dr. Mirsad Đerlek bilo je 304 hospitalizovana pacijenta oboljela od koronavirusa, bilo je 40 prijema, jedan transport u KC Niš, a dva čovjeka, jedan iz Novog Pazara i jedan iz Sjenice su izgubili život.

Prema njegovim riječima pet pacijenata je na respiratorima, tri su na neinvanzivnoj ventilaciji a situacija u OB Novi Pazar je znatno bolja nego prethodnih dana.

Đerlek je predočio informacije o stanju u Sjenici odakle su, kako je naveo, svi pacijenti oboljeli od COVID-19 prebačeni u OB Novi Pazar jer se u sjeničkom domu zdravlja vrši dezinfekcija kako bi se ta bolnica mogla spremiti i za pacijente koji nisu kovid pozitivni i ukazati im medicinsku pomoć.

U Sjenici juče je bilo 195 pregleda što je za 15 pacijenata manje nego prethodnog dana.

U kovid bolnici Novi Pazar svaki dan se pregleda oko 400 građana.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: