Aktuelno Društvo Srbija

Blic: Šarićev policajac za “Novopazarca” F.P., državljanina Grčke, nabavio policijske tablice i blinkere

Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sprovodi dokazne radnje protiv Danila Stojanovića (44) zbog postojanja osnova sumnje da je od februara do aprila 2020. godine zloupotrebio službeni položaj, kao načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajni rad u MUP-u.

On je, piše Blic, kako se sumnja, drugookrivljenom državljaninu Grčke, F. P. (48) pribavio korist, tako što mu je omogućio da koristi registarske tablice MUP-a sa pripadajućom registarskom nalepnicom i knjižicom za vozilo MUP-a, koji je lično zadužio.

Grk je, kako se sumnja, pomenute službene tablice MUP-a postavio na vozilo marke “škoda super B” i potom vozilo koristio u saobraćaju u Beogradu u navedenom periodu, uz upotrebu blinkera.

Kako “Blic” nezvanično saznaje, Danilo je bio u bjekstvu nakon hapšenja Šarićeve grupe u aprilu 2022. godine, a uhapšen je u Bjelom Polju, te je nedavno izručen iz Crne Gore i sada se nalazi u pritvoru.

Navodno, Grk F. P. je zapravo Novopazarac koji je uzeo grčko državljanstvo devedesetih godina nakon čega je otišao iz Srbije.

Stojanović je omogućio F. P. da neovlašćeno upotrebljava službene registarske oznake MUP-a, i koristi privilegovan status u saobraćaju koji imaju vozila MUP-a, shodno odredbama Zakona o policiji, a posebno u pogledu odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, koje regulišu pravo prvenstva prolaza, kao i upotrebu zvučnih i svjetlosnih signala (blinkeri, sirene).

Krivičnom prijavom Službe unutrašnje kontrole MUP-a Stojanoviću se na teret stavlja krivično djelo Zloupotreba službenog položaja, a P. F. krivično djelo Posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: