Aktuelno Crna Gora Politika

BS: Stranka pravde i pomirenja (SPP) sa svojih 300 glasova u Crnoj Gori želi dijeliti političke lekcije

Bošnjačka stranka (BS) je saopštila da su građani bošnjačke nacionalnosti u Crnoj Gori nedvosmisleno na izborima 30. avgusta pokazali ko je njihov legitimni politički predstavnik, te da SPP sa tristo glasova nema legitimitet.

“Dajući Bošnjačkoj stranci skoro 16.500 glasova, potpuno je jasno ko može i ko ima političku težinu da govori u ime bošnjačko- muslimanskog naroda.Međutim, ovih dana imamo priliku da vidimo da se javljaju i politički marginalci, poput Stranke pravde i pomirenja (SPP), koja sa svojih 300 glasova u Crnoj Gori želi dijeliti političke lekcije. Ova partija i njen lider,bez ilakvog legitimiteta, danas daju sebi za pravo da Bosnjake dijele na podobne i nepodobne, na lojalne i nelojalne, po svojoj mjeri”, ocjenjeno je iz BS-a.

Kako se ističe podrška koju je BS dobila na ovim izborima, govori da su u Bošnjačkoj stranci prepoznali jedine legitmne predstavnike koji su doprinijeli da se zastupljenost bošnjačko-muslimanskog naroda višetruko poveća u institucijama.

“Pitamo SPP da li im i to smeta, kao što je smetalo i nekim pojedincima iz prosrpskih partija , to što Bosnjaci i drugi manjinski narod koriste institut srazmjerne zastupljenosti? Da li Vam to možda smetaju evropske tekovine koje baštinimo i članstvo Bošnjačke stranke u najjačoj evropskoj političkoj porodici – EPP i podrška koju BS ima i prije i posle izbora iz tih najuticajnijih evropskih krugova.Mi ćemo istrajati na podršci evropskoj politici u Crnoj Gori i podršci našoj državi u pravcu euroatlanskih integracija i podržaćemo sve procese koji vode u tom pravcu”, poručuju iz Bs-a i, kako se dodaje, najdubljom indignacijom odbacuju sve klevete i optužbe koje stižu od SPP, ali i od njihovih partnera, kako političkih, tako i medijskih.

Sva imovina stečena u prethodnom periodu, lako je provjerljiva. Bošnjačka stranka poziva nadležne na utvrđivanje porijekla svačijeg imetka u Crnoj Gori, te ce u tom smislu, podržati i Zakon o porijeklu imovine, kao i sve druge zakonska rjesenja u cilju uređivanja te oblasti.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: