Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Novi Pazar: Na Infektivnom tri covid pacijenta, znatno manje pozitivnih nakon brzog testa

Na Infekivnom odjeljenju U OB Novi Pazar prethodnog dana je bilo tri hospitalizovanih pacijenta ( Covid – crvena zona), dok se na pregled u Covid ambulantu javilo 63 lica. Rezultati brzih testova na koronavirus su pokazali da je znatno manje pozitivnih u odnosu na prethodni period.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP u nedjelju, 14. septembra 2020. je u tu zdravstvenu ustanovu je hospitalizovan jedan covid pacijent, a jedan otpušten. Jedan pacijent je prebačen u non-covid zonu.

Transportovanih, na respiratorima i preminulih nije bilo.

Kako je navedeno u izvještaju u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bilo je 63 (47 prvih i 16 kontrolnih) pregleda. U Domu zdravlja urađeno je 38 laboratorijskih analiza, 25 RTG snimaka, 42 serološka (brzih) testa iz krvi 42 od čega je 3 (3 IGG) bilo pozitivnih i 12 PCR testova.

Na dan 15.09.2020. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 11.808 tog broja, broj inficiranih je 1.333: Novi Pazar 1056 i Tutin 210 lica, čime je u prethodna tri dana u Novom Pazaru registrovano još jedno novozaraženo lice COVID-19.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: