Aktuelno Novi Pazar Politika

Čistka ili unutarstranačka demokratija, SNS mijenja svoje kadrove u gradskoj vlasti Novog Pazara

Skupština grada Novog Pazara će u ponedjeljak razmatrati razrješenja i imenovanja kadrova sa liste “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić-Za našu djecu”, koji čine vladajuću većinu sa Sandžačkom demokratskom partijom (SDP) u najvećem sandžačkom gradu.

Foto: https://www.facebook.com/SrpskaNaprednaStrankaNoviPazar/

Na 5. sjednici Skupštine Grada Novog Pazara, koja je najavjena za ponedjelja, 8. novembar, od predloženih 13 tačaka dnevnog reda 11 tačaka odnosi se na kadrovska rješenja novopazarskih naprednjaka.

Aktuelna neslaganja u Gradskom odboru Srpske napredne stranke (SNS) rezultirala su ostavkom dosadašnjeg Zamjenika gradonačelnika Igora Novovića, kojeg će naslijediti Vladimir Marinković, trenutni direktor “Toplane”, stoji u prijedlogu u koji je SNews imao uvid.

Takođe, biće konstatovana ostavka na odbornički mandat koju je podnio Jovan Jovanović, kao i povlačenje sa funkcije gradskog vijećnika Nedžada Plojovića, koga će zamijeniti Nikola Milenković koji je do sada obavljao poslove u Gradskom odsjeku za privredu, a svi su sa kvote koju predvodi lista Aleksandra Vučića.

Da asocira na nesuglasice među suprostavljenim stranama u Gradskom odboru SNS-a potvruđje i najavljeno imenovanje novog direktora “Gradske oplane” Nemanje Mančića, kao i razrješenje članova Gradske izborne komsije, Miloša Dumića i Aleksandra Neškovića. Na njihova mjesta su predloženi Ljubo Vasić i Vladan Puzović, takođe diplomirani pravnici.

Još jedno novo lice zauzeće poziciju u Komisiji za procjenu tržišne vrijednosti zemljišta, a u pitanju je Branislav Vukomanović, koji će, kako je predloženo, zamjeniti Miloša Dumića.

Prema informacijama iz tabora SNS-a, ova “čistka” je uslijedila nakon višemjesečnog neslaganja izmedju dva prva čovjeka ove stranke u Novom Pazaru, Nikole Jolovića i Igora Novovića.

Naš izvor dodaje da će na ovom zasijedanju Skupštine biti razriješeni funkcioneri bliski Novoviću, a na njihove pozicije će biti imenovani ljudi od povjerenja Nikole Jolovića.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: