26 Februara, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika Sandžak Turska

Delegacija iz Turske u posjeti BNV-u

Delegacija Grada Burse iz Republike Turske, na čelu sa gradonačelnikom Alinurom Aktašem posjetila je danas Bošnjačko nacionalno vijeće i sastala se sa rukovodstvom ove krovne institucije Bošnjaka.

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Jasmina Curić upoznala je delegaciju sa aktivnostima Bošnjačkog nacionalnog vijeća, trenutnom društvenom, političkom i ekonomskom situacijom u Sandžaku, kao i sa izazovima sa kojima se susreću Bošnjaci u Srbiji.

„Bošnjačko nacionalno vijeće daje podršku dobrim vezama Republike Turske i Republike Srbije i u tom smislu vrlo značajno mjesto zauzima otvaranje Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru. Građani Republike Turske porijeklom iz Sandžaka i građani Sandžaka predstavljaju čvrst most te saradnje.“ – istakla je predsjednica Curić u razgovoru sa gostima.

Delegaciju Turske pored gradonačelnika Burse, činili su narodni poslanici Velike Narodne Skupštine Republike Turske  iz Burse Mustafa Esgin i Osman Mestenak, kao i narodna poslanica iz Ankare Zejnep Jildiz, Nj.E. Hami Aksoj ambasador R. Turske u Beogradu, Osman Šahin i Nureddin Arif Kurtulmušlar gradski menadžeri, Zarif Alp počasni konzul Srbije i Nj.E. Bašar Bašol generalni konzul R. Turske u Novom Pazaru, saopšteno je danas iz BNV-a.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: