26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Do vrtića na Šestovu kroz blato, snijeg i led

Prvi zimski dani praćeni snijegom nanijeli su ogromne probleme roditeljima i djeci koja su korisnici usluga dječijeg vrtića “Čarolija”, u novopazarskom naselju Šestovo.

 

Prilazni put koji vodi do ove dječije ustanove, bez osvjetljenja i signalizacije, više podsjeća na neku ruiniranu stazu kojim niko ne prolazi godinama nego li na put kojim djeca svakoga dana trebaju prolaziti do svog zabavišta.

Oko 150 mališana, koliki je kapacitet vrtića, svakoga dana u pratnji svojih roditelja prolazi “Tantalove muke” nebi li se izborili sa blatom, snijegom i ledom, te uspjeli stići do vrtića čija je izgradnja po riječima nadležnih iznosila oko milion eura.

Oko 300 metara puta koji vodi od glavne ceste do vrtića nije asflatirano, a veći dio ove deonice je potpuno zapušten i okovan ledom, a do sada nadleži, kako navode mještani i roditelji djece, nisu uzeli za shodno da uklone bar led, jer je, navode, put kao staza za klizanje.

“Vodim dijete svakog dana u vrtić, ali ne vidim način kako više da prodjem ovim makadamom koji je leden, jer ne postoji šansa da se dva auta mimoiđu, a posebno sada kada je put leden”, razočano priča jedan od roditelja kojeg smo zatekli na putu dok u svom automobilu čeka da par momaka uklone led sa jedne uzbrdice u blizini vrtića.

Mnogi roditelji negoduju zbog (ne)rada nadležnog preduzeća za održavanje puteva, jer ostaviti djeci ovakav put do vrtića je, ističu, “krajnji bezobrazluk”.

“Nisam vjerovao kada su mi rekli da ovakav put postoji, a danas sam evo prvo put krenuo da povedem dijete u vrtić i zatekao scene kao iz filmova”, rekao je jedan od roditelja koji je, također, zbog leda i blata bio primoran da ostavi automobil dosta dalje od vrtića zbog klizavog i neprohodnog puta.

 

Iz uprave vrtića, ističu građani, se ne oglašavaju na apele mještana i roditelja čija djeca koriste ovaj vrtić,, te dodaju da nisu preduzeli konkretne korake da u koordinaciji sa JKP “Čistoća” osposobi ovaj put.

Foto:SNews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: