27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar

Drugi upisni rok na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) počinje 4. septembra

Drugi upisni rok na Državnom univerzittu u Novom Pazaru (DUNP) počinje u ponedjeljak, 4. septembra., a za upis na prvu godinu studija,ostalo je ukupno  186  slobodnih mjesta  (148  na budžetu i 38 na samofinansiranju).

Maturanti  koji nisu uspjeli da se upišu u junskom roku, sada imaju novu priliku. Prijavljivanje se organzuje 4. i 5. septembra, a  prijemni ispiti su 7. septembra, saopšteno je sa ove visokoškolske ustanove.

Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke, u čijem sastavu su tri  studijska programa (matematika, hemija i biologija), u drugom roku može da se upiše ukupno 69  studenata.

Na tehničko-tehnološkim naukama, na četiri studijska programa (računarska tehnika, softversko inženjerstvo, agronomija i prehrambena tehnologija), ostalo je ukupno 99 slobodnih mesta.

Na osnovnim strukovnim studijama Zdravstvena nega u septembru će moći da se upiše 7 brucoša.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u  junskom  upisnom roku, na prvu godinu studija upisano  je 544 brucoša, od kojih će se 357 školovati o trošku budžeta.

U tom upisnom roku  popunjen  је najveći dio upisne kvote i sva mjesta  na 9 studijskih programa: poslovna informatika, psihologija,  vaspitač  u predškolskim ustanovama,  engleski jezik i književnost,  arhitektura, građevinarstvo, farmacija, rehabilitacija i sport i fizičko vaspitanje.

U junskom uupisnom roku konkurs za studijske programe pravo, ekonomija i srpska književnost i jezik nije bio raspisan i nema potvrda da će ih biti.

Ti studijski programi su, iako je Vlada odvojila kvote, u postupku akreditacije i praktičo po prvi put neće biti brucoša koji su na DUNP-u upisali pravo, ekonomiji i srpski jezik i književnost.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: