29 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika Sandžak Srbija

SDA Sandžaka pozvala državne ograne Srbije da slijede primjer Jakova Milatovića

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka pozdravila je odluku predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića koji je uputio javno izvinjenje porodicama stradalih u zločinu deportacije Bošnjaka u Herceg Novom 1992. godine koje je policija Crne Gore uhapsila i nakon toga predala u ruke Vojske Republike srpske, nakon čega im je izgubljen svaki trag.

“Javno izvinjenje državnog vrha Crne Gore za počinjeni zločin deportacije i usvajanje Rezolucije o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici predstavlja dobar primjer kako se uspostavlja pomirenje među narodima što je preduslov za trajan mir na Zapadnom Balkanu”, ocjenjeno je iz SDA Sandžaka.

Na ovaj način, kako se predočava, nova politička elita u Crnoj Gori iskazuje jasno opredjeljenje u suočavanju sa prošlošću i osudi zločina koje je počinio neko u ime Crne Gore.

i na taj način vrate bošnjačkom narodu povjerenje u državne organe.

Predsjednik Republike Crne Gore Jakov Milatović juče je razgovarao sa predstavnicima nevladinih organizacija koje se bave pitanjima ratnih zločina u Crnoj Gori i Alenom Bajrovićem, sinom Osmana Bajrovića stradalog u zločinu deportacije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: