25 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak

Elma Elfić: Pokušane su biti izbrisane iz historije; Usame Zukorlić: Narode, pitajte me

Druga supruga rahmetli  Muamera Zukorlića, Elma Elfić je, nakon što je od strane Republičke izborne komisije (RIK) potvrđena lista Stranke pravde i pomienja (SPP) na kojoj nje nema, na instagramu, uz objavu fotografije iz Topkapi Saraya iz Istanbula, poručila da su i kroz historiju pokušali izbrisati imena žena sultana koje su bile voljene, poštovane, uticajne i čija su mišljenja vrednovana.

“Na kraju njihova imena i vrijeme u kojem su živjele postala su nebitna. Bitno je da su bile žene koje su trebale biti zaboravljene jer su bile voljene, poštovane, uticajne; čija su mišljenja vrednovana, a koje su iznad svega bile odani prijatelji svojim vladarima. Jedno im je zajedničko – pokušane su biti izbrisane iz historije, međutim o njima se i dalje piše i govori u 21. vijeku…”, poručila je Elma Elfić preko Instagam profilu sa preko 28 hiljada pratilaca.

– Narode, pitajte me

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i noslica liste ” “Muftijin amanet-Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić”, Usame Zukorlić je nakon predaje liste se na društvenim mrežama obratio potencijalnim biračima uputivši im poziv da mu postavljaju pitanja.

“Narode, jesmo li spremni za trijumf na izborima? Do izbora sam vam na raspolaganju da odgovaram na sva važna pitanja u video blogu koji ću emitirati na Instagramu, Facebooku, Twitteru, Youtubeu i TikToku. Pitajte me u komentarima, odgovarat ću na pitanja sa najviše lajkova. Odgovarat ću i komentarima na pitanja koja zahtjevaju kratak odgovor”, objavljeno je na fb stranici SPP-a.
https://www.facebook.com/UsameZukorlic/posts/1407912009627625
Izvor: https://www.instagram.com/p/CaNZ2FusUEZ/, https://www.facebook.com/photo/?fbid=1407911989627627&set=a.203686983383473

Povezane vijesti

%d bloggers like this: