29 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Srbija

Ferid Bulić napustio SPP

Član Predsjedništva Stranke pravde i pomirenja (SPP) i aktuelni pomoćnik direktora Kancelarije za saradnju sa crkvama i vjerskim zajednicama Vlade Srbije, Ferid Bulić saopštio je danas da je napustio stranku čiji je funkcioner bio do sada i da postaje vanstranačka ličnost.

“Stranka ideje i dostojanstva koju smo osnovali, i koju smo od početka gradili, za koju smo podnosili ličnu i porodičnu žrtvu i ustrajavali na tom putu – na žalost u tom obliku više ne postoji. Njeno djelovanje svelo se na polje interesa, bezidejnosti, jeftinog populizma i sitne trgovine bez principa i crvenih linija”, naveo je Bulić u saopštenju, ističući da je, “nakon nestatutarnih preuzetih nadležnosti, Glavni odbor Stranke pravde i pomirenja nelegitimno i nelegalno pokušao izvršiti promjene u rukovodstvu stranke ( suprotno članu 40 stav 2,3,4 Statuta stranke)”, koje smatramništavim te će protiv onih koji su učestvovali u naprijed navedenom preuzeti odgovarajuće pravne korake.

Ovim je, kako je ocjenio u objavi na svom fb profilu, stavljena tačka na svaku vrstu svog daljeg djelovanja u ovom ambijentu.

“Takvu stranku nisam sa uvaženim dr Jahjom i časnim članovima gradio te svaki vid daljeg mog djelovanja u takvom ambijentu nema smisla. Ideja ostaje moja vodilja, a kako je sadašnja struktura, na žalost, otišla od ideje – svako dalje djelovanje u tom okruženju gubi smisao. Sa naprijed navedenim, obavještavam javnost da od danas postajem vanstranačka ličnost koja svoj izborni legitimitet, stručni i profesionalni kredibilitet, akademski i društveni angažman stavljam isključivo u interesu naroda, Islamske zajednice i misije i vizije Pokreta koji je utemeljio i vodio rahmetli akademik Muftija Muamer Zukorlić”, poručio je on.

Prema njegovim riječima u SPP-u su došli do raskršća na kojem se krenulo pogrešnim putem.

“Ostajem na istim stanovištima na kojima sam bio od kada sam dio pokreta bez kalkulacija, kompromisa, partikularnih interesa i sitnih trgovina. Ne želim da rušim ono što smo mukotrpno gradili, ali neću da budem dio nečega što je suprotno utemeljenoj ideji. Neka im je hairli put, a ja nastavljam istim putem dosljedno i ponosno, istim onim putem kojim sam do sada išao”, zaključio Ferid Bulić.

Ostavku na članstvo u SPP-u je prije nekoliko dana podnio i zastupnik te stranke u srbijanskom parlamentu Jahja Fehratović koji je na sjednici Glavnog odbora sa pozicije zamjenika predsjednika stranke, također izabran za člana Predsjedništva.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: