Aktuelno Društvo Srbija

“Žetva oružja” u Srbiji: Policija, na poziv građana, po oružje dolazi na kućne adrese

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom poziva na predaju neregistrovanog oružja i municije, obavještava građane da osim ličnog dolaska i predaje, mogu kontaktirati najbližu policijsku stanicu i pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave i preuzmu ih.

Građani neregistrovano oružje, municiju i eksplozivne naprave mogu predati bez napuštanja svoga doma, pozivom najbližoj policijskoj stanici koja će uputiti patrolu na datu adresu i oružje preuzeti, saopštili su iz MUP-a Srbije.

Naglašavaju da tokom perioda predaje neregistrovanog oružja, do 8. juna, građani koji to učine neće snositi nikakvu krivičnu odgovornost i posljedicu, niti će morati da dokazuju poreklo oružja i donose bilo kakvu dokumentaciju.

Također ističu da građani prilikom predaje nisu u obavezi da se legitimišu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da se odazovu pozivu i do 8. juna, bilo lično ili pozivom policiji da po neregistrovano oružje dođe, predaju nelegalno oružje, municiju i eksplozivne naprave.

Svakoga dana od 7 do 19 sati građani mogu predati neregistrovano oružje, bilo da je riječ o oružju koje po zakonu ne može biti u posedu građana (automatske puške i minsko eksplozivna sredstva), kao i kratko i dugo poluatomatsko vatreno oružje.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: