23 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

FK Novi Pazar odbacio navode sindikata o mobingu nad igračima

Fudbalski klub Novi Pazar negirao je navode o mobingu i diskriminaciji pojedinih fudbalera u tom klubu, na koje je saopštenjem za javnost ukayao Sindikat profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”(SPF).

Iz FK Novi Pazar su istakli da su jako iznenađeni što ih Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost proziva za diskriminaciju i šikaniranje bilo koje vrste.

“Godinama unazad svjedoci smo da je Fudbalski klub Novi Pazar “trn u oku” javnosti. Zašto je to tako? Kao prvo, Novi Pazar je uvek bio multietnička sredina, gdje se nikada nije gledalo ko je koje vjere ili nacije, pa su u timu uvijek igrali muslimani, hrišćani pravoslavci i katolici, odnosno Bošnjaci, Srbi, Crnogorci, Makedonci, Hrvati, Romi i ostali”, navodi se u regiranju FK Novi Pazar.

– Fudbaleri za medijsku pažnju

Kako se pojašnjava četverica fudbalera o kojima se govori imaju ugovor s klubom, igrači su potpisujući ugovore prihvatili da ispoštoju svoje obaveze, kao što je i FK Novi Pazar u obavezi da ispuni svoj dio ugovorenih stavki.

“Prema tome, ne vidimo šta je sporno i zašto se govori o mobingu, ako su po odredbama ugovora u obavezi da izvršavaju svoje dužnosti. Oni treniraju u istim uslovima kao i ostali prvotimci (koriste iste svlačionice, istu opremu, iste terene i sve ostalo resurse). Ta četverica fudbalera ne treniraju sa ostatkom ekipe jer po mišljenja trenera i stručnog štaba posjeduju manji kvalitet u odnosu na ostale igrače. Osim toga, ne ponašaju u skladu sa Pravilnikom kluba i ne ispunjavaju svoje obaveze iz ugovora na adekvatan način”, navode i dodaju da njih četvorica nisu ispoštovali odluku Upravnog odbora, koji je zbog viška igrača bio primoran da pojedine fudbalere pošalje na pozajmice u klubove u kojima bi imali više prostora za igru i napredovanje, kao i mnogo bolje finansijske uslove nego u FK Novi Pazar.

Ističu da fudbaleri koji su se za pomoć obratili sindikatu to kategorički odbijaju, te smatraju da to rade jer žele da spriječe da klub napreduje.

“Fudbal je timski sport i logično da oni koji u njemu ne učestvuju, već razmišljaju samo o medijskoj pažnji i ličnim interesima, ne mogu biti u ekipi. Još jednom naglašavamo da u našem klubu nema mesta diskriminaciji na nacionalnoj osnovi, što pomenuti igrači takođe navode kao jedan od razloga što treniraju odvojeno od ekipe. U FK Novi Pazar ima ima više od 20 igrača pravoslavne vjeroispovesti, pa diskriminacija po toj osnovi kod nas ne postoji”, poručuju iz FK Novi Pazar.

Saopštavaki da je šef stručnog štaba je Kenan Kolašinac i da posjeduje nacionalnu profi licencu, a funkciju prvog i drugog pomoćnog trenera obavljaju nosioci A licence Sead Ramović i Elvir Muratović, te da je klupski ljekar dr Faruk Pašović, dok je fizioterapeut Jasmin Džogović.

Smatramju da je neprimjereno i zlonamjerno da se spominje napad na igrača od prije šest godina zbog čega je klub već snosio posledice.

FK Novi Pazar je saopštio i da, što se tiče klupskih obaveza određenih ugovorima, sve se redovno izvršavaju, svi igrači redovno primaju plate, obezbjeđen je smještaj za njih i njihove porodice i sve ostalo što je potrebno da se niko od njih ne bi ojsetio ugroženim.

“S ponosom ističemo da je po pitanju sportske infrastrukture FK Novi Pazar je jedan od vodećih klubova u Srbiji, ali i u ovom delu Evrope”, zaključuje se u saopštenju i upućuje molba Sindikatu da uputi javno izvinjenje i ovaj slučaj zatvori da se, kako se navodi, ne bi dovodili u pitanje naše ime, moralna i profesionalna etika koju sprovode.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: