24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Građani Novog Pazara prošle godine platili 2.848.457,59 dinara za račune mobilnih telefona gradskih funkcionera i službenika

Ukupno 2.848.457,59 dinara ili 24.229,8 eura su građani Novog Pazara platili za račune službenih mobilnih telefona gradskih funkcionera i službenika u 2021. godini, potvrđeno je za SNews.

Kako je navedeno u odgovoru na zahtjev za pristup informacijama od javnog značaja taj iznos se odnosi na ukupno 196 GSM brojeva.

Odgovoreno je i da je u martu ove, 2022. godine, za mobilne telefone, takođe 196 GSM brojeva, iz Budžeta Grada Novog Pazara ukupno isplaćeno 296.761,34 dinara ili 2.524,33 eura.

– Bez informacije o trošku koji je za korišćenje službenog mobilnog telefona tokom mandata napravio Meho Mahmutović

U dopisu koji potpisuju Šef računovodstva Sabina Tutić i obrađivač Milen Vučinić na pitanje koliko novčanih sredstava iz Budžeta Grada Novog Pazara je uplaćeno na ime troškova korišćenja službenog telefona na ime gradonačelnika Meha Mahmutovića u periodu od kada je imenovan na tu funkciju od 2009. godine pa sve do kad je razriješen sa te funkcije 2016. godine nije saopšten podatak.

“Po riječima kolege koji radi plaćanje telefonskih računa, računi se plaćaju zbirno tako da ne postoji mogućnost da izdvojimo račune za traženo lice”, piše u tom dijelu odgovora.

Smatrajući da ovakvim odgovorom nisu ispoštovane odredbe Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja SNews će Povjereniku za infomacije od javnog značaja i zaštitu podataka ličnosti u zakonskom roku uložiti žalbu zbog izbjegavanja Gradske uprave Novog Pazara da javnosti predoči traženu informaciju o ukupnom novčanom iznosu koji je iz Budžeta Grada Novog Pazara uplaćen za troškove službenom mobilnog telefona bivšeg gradonačelnika Meha Mahmutovića.

Podsjećamo da zvaničnici Grada Novog Pazara tvrde da je ova lokalna samouprava prošle godine bila druga, a ove godine treća po transparentnosti u Srbiji.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: