19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak

Dvanaesti dan: Ko ovo štiti?

Prije dvanaest dana u komentarima teksta “Nova hajka botova na Arap džamiju”, na divljem portalu sandzakpress.net, skoro 15 sati trajao je otvoren poziv na ubijanje.

U objavi 24. marta 2021. godine, nakon što su ispod tog naslova objavljene fotografije sa imenima novinara i građana, na tom portalu, po sadržajima bliskom Islamskoj zajednici u Srbiji (IZuS) i Stranci pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića, aktuelnog potpredsjednika Skupštine Srbije, u komentarima se našao otvoren poziv na ubijanje.

U vezi ovog poziva na ubijanje podnešene su prijave, a od nadležnih državnih organa zatraženo je da u hitnom roku otkriju identitet osobe koja je ostavila ovaj javni poziv na ubistvo na sajtu sandzakpress.net i da ga privedu pravdi i kazne.

Iz MUP-a Republike Srbije, PU Novi Pazar je potvrđeno da su službene bilješke o obavještenju primljenom od građana proslijeđene Odjeljenju za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštvu u Beogradu, po čijem nalogu će se preduzimati dalje mjere i radnje.

Uvidom u pretraživač pružanja hostinga lahko je utvrditi da za sajt “sandzakpress.net” usluge hostinga pruža beogradska firma Dreamweb.

SNews je od policije i tužilaštva zatražio zvanične informacije o otkrivanju, odnosno utvrđivanju identiteta osumnjičenih i svakodnevno će, sve do saopštavanja ovih informacija, baneremom “Ko ovo štiti”, uz broj proteklih dana, podsjećati javnost na ovaj slučaj.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: