Aktuelno Novi Pazar Politika

Ašćerić: Moju smjenu naredio Vučić

Nakon jutrošnje ekspresne smjene Emira Ašćerića sa mjesta pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara, kojom je Gradonačelnik Nihat Biševac pokazao svoje neslaganje sa stavom Ašćerića povodom jučerašnje “pomoći “u vidu 13 respiratora od strane predsjednika Vučića, Ašćerić je za naš portal dao kratku izjavu.

“Odlučio sam da stvari nazovem pravim imenom. U ovo vrijeme vanrednog stanja od izuzetne važnosti je zaustaviti funkcionersku kampanju ljudi koji su oteli državu“, rekao je za SNews Ašćerić i naglasio da je nakon smjene siguran da je postupio ispravno i da je sad samo stigla potvrda da je rekao istinu koja je zaboljela sve redom do Vućiča.

Dodao je da je uvjeren da je njegovu smjenu upravo naručio Vučić, a da su u Novom Pazaru samo izvšioci koji ispunjavaju njegove želje.

Visoki funkcioner SDA Sandžaka i već sada bivši pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Emir Ašćerić je, iznoseći svoj stav, o predaji 13 respiratora od strane Aleksandra Vučića Opštoj bolnici u Novom Pazaru, uz slikanje ispred zgrade lokalne samouprave ovog grada, rekao da je to zloupotrebu i brutalnu političku kampanju režima.

Njegovu izjavu je sinoć u emisiji “Ćirilica” kritikovala premijerak Srbije Ana Brnabić koju je SNews objavio.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: