Iftarski meni za 20. dan ramazana
![](https://i1.wp.com/www.snews.rs/wp-content/uploads/2024/03/pileca-krilca.jpg?resize=640%2C362&ssl=1)
Čorba od brokolija;
Pileća krilca;
Salata sa povrćem i makaronom;
Hamajlijice;
![](https://i2.wp.com/www.snews.rs/wp-content/uploads/2022/04/brokoli-corba.jpg?resize=660%2C405&ssl=1)
Brokoli iseći i pržiti na ulju. Sipati brelu vodu i kuhati. Kada se skuha blendereom izblendati i začiniti. Kuhati jos par ključeva.
![Soslu Tavuk Kanatları Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com](https://i2.wp.com/cdn.yemek.com/mnresize/940/940/uploads/2014/09/soslu-tavuk-kanatlari-yeni.jpg?w=660&ssl=1)
Pileća krilca valjati u sosu od paradajza, bijelog luka, peršuna i ulja. Krilca valjati u sosu i redati u pleh. Peći u rerni.
![Sebzeli Makarna Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek24](https://i0.wp.com/www.yemek24.com/wp-content/uploads/2021/02/Sebzeli-Makarna-Salatasi-Tarifi.jpg?w=660&ssl=1)
U skuhanu makaronu dodati oseckani paradajz, krastavac, papriku i luk. Sve izmiješati.
![](https://i2.wp.com/www.snews.rs/wp-content/uploads/2023/04/hamajlijice.jpg?resize=660%2C371&ssl=1)
Kore za baklavu filovati orasima i napraviti u obliku hamajlije. Peći. Kada se ispeku preliti šerbetom.
Afiyet olsun!
Prijatno!
Pripremila Ulfeta Halilović
Najnoviji komentari