17 Aprila, 2024
Kuhinja Lifestyle Život

Iftarski meni za 21. dan ramazana

Krem supa od leblebija;

Ćufte u sosu;

Šareni pilav;

Salata od krastavca;

Rafaelo;

Leblebije potopiti u toplu vodi sat-dva. Dinstanti i dodati vodu da se kuha. Kada se skuha izblendati i vratiti jos malo da provre.

U šerpu zapržiti maslac i alevu sa dvije kašike brašna. Sipati vrelu vodu i čekati da provre. Kada bude počela da vri stavljati ćufte prethodno uvaljano u brašno. Kuhati sat vremena.

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım) -  Yemek.com

Pirinač pržiti sa fidom i dodati vodu. Kuhati dok voda ne ispari.

Cucumber Mint Yogurt Salad (Cacik) - Forks and Foliage

Krastavice iseći na kockice dodati pavlaku, majonez i jogurt. Začiniti tucanom paprikom.

Rafaelo kuglice - Coolinarika

Fil od mlijeka u prahu i kokosovim brašnom preliti istopljenim margarinom, čašom.šećera i čašom vode i praviti kuglice. Valjati u kokosovo brašno. Po želji kuglice možete puniti orahom, lješnikom ili bademom.

Afiyet olsun!

Prijatno!

Pripremila Ulfeta Halilović

Povezane vijesti

%d bloggers like this: