Aktuelno Društvo Novi Pazar

Inspekcija izdala naredbu Dudiću da vrati saobraćajnu površinu u prvobitno stanje

Odjeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave Novog Pazara izdalo je naredbu predsjedniku Mešihata IZ-e u Srbiji Mevludinu Dudiću da ispred Arap džamije, u ilici 1. maj, u roku od jednog dana, vrati saobraćajnu površinu u prvobitno stanje.

Kako je navedeno u Rješenju koje su na društvenim mrežama objavili predstavnici Stranke pravde i pomirenja (SPP) i uposlenici Islamske zajednice u Srbiji, saobraćajna inspekcija je 29. marta zatekla radnike te vjerske zajednice kako, bez potrebnog odobrenja nadležnog organa vrše isjecanje asfalta u lučnoj dužini 7-8 metara.

“Ukoliko izvršenik ne postupi po naređenju pristupiće se prinudnom izvršenju, a o trošku izvršenika”, navodi se u rješenje na koje je dozvoljena žalba ali ne odlaže njegovo izvršenje.

Mešihat Islalmske zajednice u Srbiji je za sutra, 9. aprila, klanjanjem džume namaza, najavio otvaranje vjerskog objekta izgrađenog u prethodne dvije godine na mjestu Arap džamije.

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija Mevlud Dudić je u nedavnom intrevjuu za Sandžak tv izjavio da je inspektor Republičke građevinske inspekcije, sa sjedištem u Kraljevu, protiv njega podnio tužbu i da se protv njega, uz prijetnju kaznom od 25 hiljada eura, vodi sudski postupak zbog Arap džamije, kako je naveo, pod izgovorom da nije smio dozvoliti njeno renoviranje.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: