29 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo

Iz sudskog depoa u Podgorici ukradeno oružje, za kopanje tunela osumnjičeno šest osoba

Nakon što su prokopali tunel dug 30 metara koji je prokopan ispod Višeg suda osunjičeni su odnijeli neke dokaze, uključujuć vatreno oružje kojim su počinjena krivična djela, prenoce crnogorski mediji.

Za sada je poznat broj učesnika, ali ne i nalogodavaca, navodi portal RTCG.

Povodom ovog događaja, predmet je formiralo Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, a u stanu u Njegoševoj ulici su forenzičke ekipe koje pokušavaju da provjere mogu li tragovi iz stana biti korisni za dalju istragu.

Sa sjednice Biroa za operativnu koordinaciju obavještajno-bezbjednosnog sektora saopšteno je da istražni organi tragaju za šest osoba zbog sumnje da su učestvovali u kopanju tunela.

Osim devet tona droge, u depou se čuvaju i dokumenta od značaja za druge postupke, a takođe i predmeti kojima su izvršena druga krivična djela a koja se čuvaju kao dokazni materijal.

To uključuje i vatreno oružje.

Premijer Dritan Abazović je kazao da je ovo podrivanje temelja države u formalnom i suštinskom smislu. Nakon posjete Vlada je objavila fotografije tunela. Forenzičari su u stanu i izuzimaju dokaze.

Predsjednik Višeg suda Boris Savić saopštio je juče na konferenciji za medije da je u depou suda otkriven otvor koji vodi do tunela, a koji je prokopan ispod zgrade. Istragom je kasnije utvrđeno da tunel vodi do stana u zgradi preko puta i da je dug 30 metara.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: