19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Srbija

Izbori 2022: Nervoza raste, SSP saopštila da su uniformisani naprednjaci u Boleču napali aktiviste te stranke (VIDEO)

Na pijaci u Boleču, beogradskoj opštini Grocka, danas je izbio incident nakon što su aktivisti SNS-a, kako se vidi na snimcima, nasrnuli na aktiviste Stranke slobode i pravde (SSP).

Predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas objavio je da, su pet minuta pošto je otišao sa štanda u Boleču uniformisani naprednjaci ispred štandova napali preostale aktiviste SSP-a.

“Veliki junaci. Ćutali i gledali u pod, poraženi što im niko ne prilazi, pokazali snagu kad je većina nas otišla. Tako su se ponašali i njihovi prethodnici tridesetih godina u Njemačkoj”, objavio je Đilas na društvenim mrežama.

SSP je saopštila da za vreme dok je Đilas bio prisutan i razgovarao sa velikim brojem građana iako su štandovi bili jedni pored drugih, nije bilo nikakvih problema.

“Po Đilasovom odlasku naprednjaci obučeni u prepoznatljive plave jakne i prsluke su došli ispred štandova SSP-a tražeći da se ugasi zvučnik sa koga je sve vreme događaja emitovana muzika. Zatim su fizički napali okupljene opozicione aktiviste“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da su su aktivisti SNS-a „udarali okupljene“ i „jurili po pijaci snimatelja SSP-a da bi mu izbili kameru iz ruku“, jednom aktivisti je rasečena usna, a sve na očigled predsjednika Opštine Grocka Dragana Pantelića.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: