Aktuelno Bosna i Hercegovina Izbori u Srbiji 2023. Politika Sandžak

Izetbegović: Historija potvrdila ko je istinski čuvar Bošnjaka u Sandžaku i Bosni

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je poruku podrške Stranci demokratske akcije (SDA) Sandžaka i građanima Sandžaka povodom izbora u Srbiji koji su zakazani za 17. decembar, javlja Anadolu.

Kako se navodi, Izetbegović je uputio podršku predsjedniku SDA Sandžaka dr. Sulejmanu Ugljaninu i “Čuvarima Sandžaka“, te svim Bošnjacima koji glasaju na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima u Srbiji.

Izetbegović je ove izbore ocjenio najvažnijim u posljednjih 20 godina, te je naglasio da je glas za SDA Sandžaka glas za čuvanje vrijednosti Sandžaka i bošnjačkog naroda, a da je historija potvrdila ko je istinski čuvar Bošnjaka u Sandžaku.

“Dragi Bošnjaci Sandžaka, pred vama su najvažniji izbori u posljednje dvije decenije. Od vašeg glasa zavisi budućnost i status Sandžaka, pozicija bošnjačkog naroda, ali i kvalitet života svakog od vas ponaosob. Vaš glas nije pitanje opredjeljenja između stranaka ili kandidata, to je izbor između ekonomske stagnacije, vazalstva, gubljenje identiteta sa jedne i slobode očuvanja naše vjere, kulture, jezika, običaja, ekonomskog prosperiteta s druge strane. Zato vaš glas i povjerenje trebaju pripasti onima koji godinama čuvaju sve one vrijednosti koje krase Sandžak i bošnjački narod“, kazao je Izetbegović.

Vaš glas treba pripasti onima koji su već tri decenije beskompromisni “čuvari Sandžaka“,, poručio je Izetbegović.

“Historija je potvrdila ko je istinski čuvar Bošnjaka, kako u Sandžaku tako i u Bosni i Hercegovini. To je neosporno Stranka demokratske akcije. Dr. Sulejman Ugljanin je zajedno sa rahmetli Alijom Izetbegovićem prije 33 godine, čestita obraza stao na branik dušmanima koji su htjeli prekrajati historiju, uz svoj narod i za svoj narod. Sulejman je uz svoj narod i danas. Svoj život i rad je posvjetio borbi za prava Bošnjaka. Budimo zajedno svi zajedno istinski čuvari našeg naroda, našeg Sandžaka i naše matice Bosne i Hercegovine. SDA BiH je uz SDA Sandžaka. Do pobjede ako Bog da“, rekao je Izetbegović u video poruci.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: