25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

SDPS demantovao navode o pronađenoj torbi s novcem kod Rasima Ljajića i najavio krivične prijave novinarima

Sociijaldemokraska partija Srbije (SDPS) demantovala je navode u medijima da je nakon saobraćajne nesreće u kojoj je povrijeđen Rasima Ljajić, a poginuo njegov saradnik Branko Gogić, nađena torba sa više od dva miliona eura. SDPS je najavio i krivične prijave protiv novinara.

Iz ove stranke je reagirano, kako je navedeno, povoom laži koje su se pojavile na jednom opskurnom beogradskom i nekoliko sandžačkih portala, u vezi saobraćajne nesreće od 10. aprila, na autoputu Beograd -Niš, u kojoj je smrtno stradao predsjednik Izvršnog odbora SDPS Branko Gogić, a predsjednik SDPS Rasim Ljajić zadobio povrede, zbog kojih se nalazi na lečenju u Kliničkom centru Srbije, izjavljujemo sledeće:

“Monstruozna je laž da je u automobilu uništenom nakon saobraćajne nesreće nađena torba sa više od dva miliona eura, kako su prenijeli pojedini portali, o čemu svjedoče i potvrde o vraćanju predmeta i stvari koji su nađeni na licu mjesta saobraćajne nesreće. Kod poginulog Branka Gogića pronađeno je ukupno 2.800 evra, 140 turskih lira i 12.900 dinara, koje je zajedno sa ostalim ličnim stvarima, nakon potpisanog reversa preuzeo njegov rođak Mirko Gogić. U ličnim stvarima Rasima Ljajića pronađeno je tačno 4.014 evra i 875 turskih lira, koje je nakon uviđaja od policije i potpisanog reversa preuzeo Ljajićev sin Amar.
Nikakav drugi novac nije pronađen ni u automobilu, ni oko automobila”, navedeno je u tom reagiranju uz prilog, izveštaje o preuzimanju stvari koje je Odjeljenje saobraćajne policije Policijske uprave Niš predalo rođaku Branka Gogića i sinu Rasima Ljajića.

Ističu i da je apsolutno netačno, kako navode portali, da je „Ljajić uspio da izađe smrskanog vozila u potrazi za svojim mobilnim telefonom, da bi pozvao nekoga od svojih ljudi od povjerenja da uzmu torbu sa novcem prije dolaska policije.

Predočeno je i da je Bojan Jaćimović iz Aleksinca, koji se prvi zadesio na mjestu udesa, poslao je jutros generalnom sekretaru SDPS Urošu Kandiću SMS poruku u kojoj demantuje istinitost navoda objavljenih na pomenutim portalima.

Jaćimović je kako se tvrdi napisao da je laž za Ljajića da je izašao iz auta i tražio telefon i pare.

“Jeste bio pored auta kada sam naišao, ali je ležao na desetak metara od auta i ničega se nije sjećao. Ispao je sigurno prije nego što je skroz smrskan auto, jer ne bi mogao da izađe, a vozač je bio vezan i zato nije ispao. Hitna i policija su došli posle 25 minuta, on je toliko ležao u travi, nije se pomjerao, a nisam smio da ga ubacim u moj auto“, piše u tim navodima.

SDPS naglašava u reagiranju da je “neistina je da su, kako navode portali, Ljajić i Gogić „od početka 2022. godine bili 12 puta u Turskoj“.

“Rasim Ljajić je od početka godine ukupno tri puta bio u Turskoj, a Branko Gogić dva puta, što se veoma lako može utvrditi u bazama Uprave granične policije Republike Srbije i uvidom u putne isprave”, kaže se u saopštenju i ocjenjuje da je zlonamerna i tvrdnja da je pitanje da li će Rasim Ljajić „zbog teških povreda mozga i vrata poslije izlaska iz bolnice uspjeti da stane na noge“.

“Istina je da Rasim Ljajić nema povrede na mozgu i da je potpuno pokretan, svestan i orjentisan i da bez ičije pomoći može da ustaje iz kreveta i da se kreće. U to su se lično, danas i juče uverili svi koji su bili u bolnici da ga posete, uključujući tu potpredsednicu SDPS Tatjanu Matić, generalnog sekretara Uroša Kandića i člana Izvršnog odbora Kasima Zoranića. Zbog svih netačnih navoda iznijetih na pomenutim portalima, SDPS će podnijeti krivične prijave protiv odgovornih lica u tim nazovi medijima”, zaključeno je u tom saopštenju koje su danas objavili RTV Novi Pazar i portali bez impresuma u Novom Pazaru, bliski toj stranci.

Podsjećamo da je Glas javnosti sinoć, između ostalog, objavio da je Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu pokrenulo istagu protiv Rasima Ljajića kao bi se utvrdilo porijeklo pronađenog i da tužioci ispituju sve detalje vezane za taj slučaj.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: