24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

“Kapitalni projekat” pod vodom, do sada koštao 324.000 eura

“Pazaraska plaža”, pored jezera Gazivode, poplavljena je ovih dana zbog povećanee akuulacije i padavina . Za taj projekat je iz republičkog i Budžeta Grada Novog Pazara do sada izdvojeno oko 324 hiljade eura.

Iz Grada Novog Pazara, kao ni iz Vlade i nadležnog ministarstva još nema reagiranja niti pojašnjenja zbog čega je tako skup projekat poplavljen i eventualnoj nastaloj šteti..

@nusret.eldar

♬ original sound – nusret Eldar.

Na društvenim mrežama je obavljen snimak na kojem autor zbija šalu riječima: “Evo ljudi, više nema idenja u Budvu, na Ploče. Evo ih kod nas Ploče, sve pod vodom”.

Na lijevoj obali jezera Gazivode u toku je treća faza uređenja i izgradnje turističkog naselja i “Pazarske plaže”. Taj projekat je ocjenjen kao “kapitalan za sve”, o čemu je SNews ranije pisao.

Projekat izgradnje Pazarske plaže i turistički centar finansiraju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Grad Novi Pazar koji je sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka SEDA nosilac projekta, partneri na projektu su Sportski Savez Novog Pazara, Kancelarija za mlade Novog Pazara, Gradska Organizacija sportskih ribolovaca Novi Pazar, Kajakaški Klub Stari grad, Odred Izviđača Sandžak i Turistička Organizacija Novog Pazara.

Od planirnih skoro 74 miliona dinara do sada je za “pazarsko more” prema zvaničnim podacima potrošeno oko 38 miliona dinara ili više od 324 hiljade eura.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: