26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Prijepolje

Kod Brodareva, uz pomoć službenog psa, zaplijenjeno 42 kilograma marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave granične policije, u saradnji sa Upravom carina, zaplijenili su više od 42 kilograma marihuane i uhapsili I. S. (1974) i D. F. (1973) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.

Policija je na seoskom putu u mjestu Slatina, u blizini granice sa Crnom Gorom, pronašla četiri torbe sa bilјnom materijom za koju se sumnja da je marihuana, ukupne težine oko 42,3 kilograma.

Brzim i efikasnim radom policijski službenici uhapsili su I. S. i D. F., koji su, kako se sumnja, došli da preuzmu drogu.

Iz Uprave carina Srbije je saošteno da su carinici zajedničkom akcijom sa policijskim službenicima 9. marta 2022. godine, tokom dubinske kontrole, u kojoj je učestvovao i službeni pas, u pograničnom pojasu sa Crnom Gorom kod mjesta Slatina, presekli lanac krijumčarenja i zaplenili preko 42 kilograma marihuane.

slika 1Foto: Uprava carina Republike Srbije

Droga je otkrivena prethodne večeri, oko 22 sata, detaljnom pretragom terena na putnom pravcu Brodarevo-Slatina, uz korito istoimene reke.

slika 2Foto: Uprava carina Republike Srbije

Uz pomoć carinskog službenog psa, specijalno obučenog za otkrivanje narkotika, carinsko-policijski tim je sa lijeve strane puta pronašao četiri velike torbe pune paketa marihuane.

slika 3Foto: Uprava carina Republike Srbije

Nakon mjerenja utvrđeno je da se u 40 paketa, obmotanih pvc folijom, nalazi oko 42,3 kilograma ove droge.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Užicu.
Foto: MUP Srbije

Povezane vijesti

%d bloggers like this: