Knjigofil Kultura

Konkurs za Književnu nagradu „Aladin Lukač“

Kulturni centar Novi Pazar raspisao je konkurs za Književnu nagradu „Aladin Lukač“.

Nagrada se dodjeljuje za objavljenu knjigu poezije stvaralaca koji nisu stariji od 27 godina, novvčani iznos nagrade iznosi 50.000 din.

Kako je predočeno iz KC Novi Pazar Nna konkurs se mogu javiti stvaraoci iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i drugih zemalja.Uz prijavu obavezno je dostaviti tri primjerka knjige objavljene u 2018. godini, adresu i telefon autora. Žiri će uzeti u obzir prijave pristigle do 24. maja 2019. godine.

Adresa na koju treba slati knjige je: Kulturni centar Novi Pazar, ul. Stevana Nemanje br. 2, 36 300 Novi Pazar, sa naznakom: ZA KONKURS.

Nagrada je jedna i nedjeljiva. Žiri će izvršiti izbor knjige poezije autora i donijeti odluku o pobjedniku u drugoj polovini mjeseca maja 2019. Termin za svečanu dodjelu nagrade i promociju nagrađene zbirke biće naknadno utvrđen.

Kontakt osoba je Hasna Ziljkić, tel. (00381) 020-316-952 i (00381) 064-818-62-54 e-mail: h.ziljkic@live.com, objavljeno je na sajtu KC Novi Pazar.

Aladin Lukač (1976-2003)

Književnu nagradu “Aladin Lukač” ustanovili su Kulturni centar Novi Pazar i Ustanova za kulturu Sjenice u znak sjećanja na lirsko traganje za smislom tragično preminulog mladog pjesnika iz Novog Pazara, po kome je nagrada i dobila ime. Nagrada se dodeljuje od 2004. godine (za najbolju objavljenu knjigu stvaralaca koji nisu stariji od 27 godina) sa ciljem da se ona ustoliči kao tradicionalni kulturni događaj. Grad Novi Pazar je postao prepoznatljiv po ovoj nagradi u regionu i šire. Na konkurs za ovu nagradu prijavljuju se pisci iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Nagrada je ušla u kalendar književnih nagrada koje se dodeljuju u Republici Srbiji.

Povezane vijesti