23 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika Srbija

SSP u Novom Pazaru: Vučić bi lažnim obećanjima da sakrije svoju ružnu prošlost “100 muslimana za jednog Srbina”

Stranka slobode i pravde (SSP) je, povodom juče održanog predizbornog skupa Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Pazaru, ocjenila da su Novopazarci Vučiću važni samo pred izbore i pozval građane da glasaju za promjene iz korjena.

“Tada Vučić redovno dolazi u Pazar i obećava sve i svašta. Tako je prije pet godina Vučić obećao autoput Novi Pazar – Sarajevo. Autoputa nema,ali to Vučića nije sprečilo da obećanje ponovi u ovoj kampanji. Prije pet godina Vučić je obećao i izgradnju mosta u centru grada Novog Pazara koja nije ni započeta. U istoj toj kampanji odlazeći predsjednik je obećao otvaranje novih fabrika koje postoje samo u njegovim govorima”, ističu Gradskog odbor SSP-a u Novom Pazaru.

U reagiranju se dodaje da je umjesto otvaranja turskih fabrika, koje je Vučić najavljivao, Novi Pazar dobio samo turski konuzlat, od koga, kako se navodi, građani nemaju nikakvu korist.

Aleksandar Vučić (D) i Rasim Ljajić (L) tokom predizbornog skupa SNS-a u hali “Pendik” u Novom Pazaru, foto: SNews-Irfan Ličina

“Očigledno je Vučić mislio da lažnim obećanjima može da sakrije svoju ružnu prošlost kada je pozivom da se za jednog ubijenog Srbina ubije stotinu muslimana u našu višenacionalnu sredinu unio strah i mržnju. Ni obećanja ni izjave poput one ‘ja vas volim’ neće i ne smijju da zavaraju nijednog građanina Pazara”, poručuju iz SSP-a.

U saopštenju se konstatira i da se najbolje vidjelo koliko Vučićev režim voli građane u toku pandemije kao i da, umjesto u televizor, građani treba da pogledaju u svoje novčanike i da se sjete svih koji su iz Pazara otišli trbuhom za kruhom i mozgom za dostojanstvom.

“I onda treba da odluče da li će glasati za nastavak politike koja se bazira na podjelama ili će glasati za promene, za promjene iz korjena. Zato pozivamo sve građane da 3.aprila izađete na izbore i zaokružite broj 5. listu Ujedinjeni za pobedu Srbije na čelu sa Marinikom Tepić, i na predsjedničkim izborima broj 4. našeg kandidata Zdravka Ponoša, kako bi smo vratili Srbiju i institucije građanima ove zemlje”, piše u saopštenju koje je potpisao predsjednik Gradskog odbor SSP u Novom Pazaru, Benjamin Birđozlić

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: