26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Konkurs za policajce, u PU Novi Pazar biće angažovano još 25 uniformisanih službenika

Srbijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je raspisalo konkurs za upis 1.060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji, na koji se zainteresovani mogu prijaviti do 5. juna.

Od 1.060 polaznika Centra za policijsku obuku, 510 će se stručno osposoblјavati za obavlјanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mjestu policajac, 250 saobraćajni policajac i 300 na radnom mjestu granični policajac.

U PU Novi Pazar će biti angažovano ukupno 25 policajaca od koji će 10 biti zaposleno u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, a 15 će biti angažovano kao granični policajci u stanici Mehov krš, prenio je radio Sto plus.

Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mjesto mesto žele da prođu stručno osposoblјavanje.

Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

MUP Srbije i Centar za osnovnu policijsku obuku objavili su spotove na jezicima nacionalnih manjina. Na toj listi ne nalazi se spot na bosankom jeziku.

Prema nezvaničnim podacima Bošnjaci čine nešto više od 30 procenata od ukupnog broja pripadnika PU Novi Pazar koja pokriva Novi Pazar, Sjenica i Tutin.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: