24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Prijepolje Srbija

Konkurs za uniformisane policajce, za potrebe PU Novi Pazar 9, a za PU Prijepolje ukupno 48 polaznika

Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je raspisalo konkurs za upis 780 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO), za stručno osposoblјavanje za obavlјanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji.

Kako je navedeno u Konkursu za područje PU Novi Pazar upisaće se 4 polaznika za radno mjesto policajca i 5 polaznika za radno mjesto saobraćajnog policajca.

Za područje PU Prijepolje 4 polaznika za radno mjesto policajca, 9 polaznika za radno mjesto saobraćajnog policajca i 35 polaznika za radno mjesto graničnog policajca.

Svi zainteresovani, koji ispunjavaju uslove za upis, mogu da se prijave do 7. juna ove godine.

Od 780 polaznika Centra za policijsku obuku, 230 će se stručno osposoblјavati za obavlјanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mjestu policajac, 220 saobraćajni policajac i 330 na radnom mjestu granični policajac.

Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mjesto žele da prođu stručno osposoblјavanje.

Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: