27 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Tutin

Kontituisana Skupština opštine Tutin, za predsjednicu izabarana Selma Kučević

Izborom predsjednice, zamjenice predsjednice i sekretara danas je konstitisana Skupština Opštine Tutin.

Za predsjednicu lokalnog parlamenta izabrana je odbornica SDA Sandžaka Selma Kučević. Za nju je glasalo 19 od ukupno 21 prisutna odbornika. Takođe kao odbornik SDA Sandžaka za zamjenicu predsjednice skupštine većinom glasova pristnih izabrana je Zehra Dazdarević. Glasovima odbornika sekretar Skupštine biće Misala Hodović.

Selma Kučević, kćerka dugogodišnjeg predsjednika opštine Tutin Šemsudina Kučevića stradalog u saobraćajnoj nesreći, je nakon izbora za predsjednicu skupštine zahvalila građanima Tutina na datom povjrenju i poručila da će SDA Sandžaka i dalje biti stožer vlasti u ovoj opštini.

Ona je pozvala sve odbornike da uzmu aktivno učešće u radu ove skupštine.

“Naša je želja da sve važne i bitne odluke usvajamo konsenzusom, da dalje radimo i stvaramo bolje uslove za naš Tutin i građane Opštine Tutin”, poručila je ona.

Složila se da je izbor tri žene na rukovodeće pozicije opštine posebna poruka za građane, te da će se one posebno potruditi da Tutin bude bolje mjesto za život svih građana.

Novoj predsjednici lokalnog parlamenta Tutina čestitali su kolege odbornici i prisutni građani nakon zajedničke fotografije na gradskom trgu.

Na Konstititivnoj sjednici, nakon polaganja zakletve, verifikacije mandata svih odbornika i prijedloga da predsjednik lokalnog parlamenta bude odbornica SDA Sandžaka Selma Kučević, odborničke grupe Stranke pravde i pomirenja (SPP) i GG “Tutin na prvom mjestu”koje zastupa Bajro Gegić, napustile se sjednicu, zatraživši prethodno pauzu od pola sata.


U nastavku rada lokalne skupštine Tutina učestvovalo je 18 odbornika SDA Sandžaka, 2 “Za Evropski Tutin- Rasim Ljajić (SDP) i 1 odbornik liste “Aleksandar Vučić- Za našu djecu” (SNS).

Odbornici SDP-a nisu glasali, ali su učestvovali u radu Skupštine i radnih tijela. Skupština opštine Tutin ima ukupno 37 odbornika.

Prema usvojenom zapisniku i verifikovanim uvjerenjima odbornila “Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Akademik Muamer Zukorlić” je na lokalnim izborima osvojila 4.508 glasiva i 11 odborničkih mjesta, “Evropski Tutin- Rasim Ljajić” 1.036 glasa i 2 odbornika, “Aleksandar Vučić- Za našu djecu” 502 glasa i jednog odbornika, “SDA Sandžaka- Dr Sulejman Ugljanin” 6. 970 glasova i 18 odbornika i lista “Tutin na prvom mjestu- Bajro Gegić” 1. 930 glasova i 5 odbornika.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: