27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Napadnut direktor Sandžat TV Salahudin Fetić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru priveli su četrdesetčetvorogodišnjeg muškarca iz Novog Pazara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje.

“On se sumnjiči da je danas u jednom ugostiteljskom objektu u Novom Pazaru zadao udarac direktoru i uredniku Sandžačke televizije”, saopšteno je iz PU Novi Pazar.

Policija će, kako se dodaje, po nalogu nadležnog tužilaštva u Novom Pazaru, protiv osumnjičenog podnijeti krivičnu prijavu.

Sandžak TV je objavila večeras da je direktor i urednik te televizije Salahudin Fetić napadnut od strane K. M, da ovo nije bio prvi napad na Fetića od strane lokalnih tajkuna i kriminalaca, kao i da do sada ni jedan slučaj nije dobio sudski epilog.

Salahudin Fetić je crnogorski državljanin. On je postao poznat široj javnosti nakon što se u martu ove godine na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem, u jednoj rožajskoj džamiji, ispred muftije Abdurahmana Kujevića, izgovara zakletvu da će njegov rad na političkom polju biti kroz stranku Bošnačku kulturnu zajednicu (BKZ).

Pored “Sandžak TV”, na osnovu uvida iz izvoda APR-a, Fetić je direktor Sandžak Media d.o.o. U Registar medija upisana je i Sandžačka novinska agencija-SANA, čiji je odgovorni urednik takođe crnogorski državljanin Salahudin Fetić. U toj “medijskoj grupi” koja se vezuje za Muamera Zukorlića, su i Ref-ref radio, Glas islama, Sandžak revija i marketing služba Sandžak media,kaio i divlji portal sandzakpress.net.

Ime Salahudin Fetić zvani Ćatko, kao aktiviste Islamske zajednice u Srbiji,  spominjano je na RTV Novi Pazar još 2017. godine “u aferi vezano pronevjere novčanih sredstava među uposlenicima te islamske zajednice”.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: