20 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo

Krivokapić tokom susreta sa reisom Fejzićem: “U meni će muslimani uvijek imati sagovornika”

Reis Feijzić je budućem premijeru Crne Gore poklonio Kur’an 

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić u razgovoru sa reisom  Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom ef. Fejzićem, upriličenom danas u medresi, osudio je postizborni vandalizam u Pljevljima prema pripadnicima Islamske zajednice.


Kako je saopsteno iz IZ-e u Crnoj Gori Krivokapić je istakao važnost otkrivanja vinovnika i nalogodavaca uz poruku da vjerske zajednice nemaju razloga za brigu za svoju sigurnost.


“U otvorenom razgovoru reis je upoznao sagovornika o reperkusijama nasilja i govora mržnje po suživot i perspektivu muslimana u novonastalim društvenim okolnostima. Mandatar Krivokapić i reis Fejzić saglasni su da su međuvjerski i međunacionalni sklad osnov zdravog ambijenta u kojem će se rješavati brojni izazovi koji predstoje. Sastanku su prisustvovali, pored Krivokapića i Fejzića, savjetnik mandatara Srećko Crnogorac i saradnici reisa Fuad Čekić i Muharem Demirović”, navodi se u saopštenju.

Krivokapić je poručio da će muslimani u njemu uvijek imati sagovornika

“Susret sa reisom IZ u CG me osnažio u uvjerenju da će Crna Gora prevazići sve izazove koji su pred nama. Vrlo sadržajan i ugodan razgovor sa reisom Rifatom ef. Fejzićem koji me iznova podsjetio na svu ljepotu raznolikosti naše države. U meni će muslimani uvijek imati sagovornika”, naveo je Krivokapić na twiteru.

 

Foto: http://www.monteislam.com/novosti/mandatar-razgovarao-sa-reisom

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: