27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Srbija

Marinika Tepić: Prijavimo policiju i parapoliciju policiji

Potpredsjednica Stranka slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić pozvala je preko twittera građana da u subotu pozivom na broj 0800104103 policiju prijave policiji.

“U subotu svi pozivajmo ovaj broj MUP-a i prijavimo policiji policiju i njihovu parapoliciju ukoliko nam blokira put i onemogući da slobodno iskažemo mišljenje i protest kroz građansku neposlušnost”, napisala je Tepić.

MUP Srbije je saopštio da građani kojima zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilјa usled blokade puteva, od danas prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova mogu podnijeti pozivom na broj “0800104103”.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da građani Srbije koji se suoče sa ovakvom vrstom problema mogu na jednostavan i brz način obavjestiti policiju o kršenju zakona, počiniocima ili registracijama vozila koja se koriste za sprečavanje normalnog funkcionisanja saobraćaja”, navodi se u saopštenju  u kojem MUP podsjeća i napominje da blokada puteva i ometanje građana predstavlјa kršenje zakona i ustavom zajemčenog prava slobode kretanja.

Za subotu, 4. decembar, najavljeni su protesti i blokada puteca u više od 30 gradova u Srbiji. Ekološko protesti i blokada puteva održana je prošle subote u više gradova Srbije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: