25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Velike gužve: Do 18 sati u Novom Pazaru izašlo preko 48 posto, u Srbiji birališta prepuna

U Novom Pazaru je prema zvaničnim podacima do 18 sati glasalo preko 48 posto upisanih birača, a gužve su i dalje velike. U Srbiji velike gužve.

U Srbiji neočekivano visoka izlaznost i veliki broj nepravilnosti na današnjim izborima unijeli su pometnju u redove pojedinih stranaka, što je dovelo do opšteg kolapsa na brojnim biračkim mjestima.

Nezapamćeni redovi koji su se stvorili ispred brojnih biračkih mjesta probudili su sumnju kod pojedinih glasača da se radi o sabotaži i kalkulisanom usporavanju izbornog procesa.

“Izlaznost je prilično velika a glasanje se odvija usporeno i to se radi sa namjerom. Članovi biračkih odbora pojedinih stranaka namerno odugovlače proces glasanja da bi ljudi odustali i otišli sa biračkih mjesta kad vide gužvu“, rekao je jedan od mnogobrojnih nezadovoljnih glasača.

Opozicione liste pozivaju građane da budu strpljivi, jer, kako ističu, vladajućim strankama ne ide u prilog velika izlaznost, a u poslednjih dva sata veliki priliv glasača je na svim biralištima u skoro svim dijelovima Srbije, kao i Sandžaka.

Izvor: Nova.rs/Snews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: