26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Medicinska škola privremena Kovid bolnica u Novom Pazaru

Medicinska škola “Dva heroja” u Novom Pazaru biće privremena bolnica u kojoj će se liječiti zaraženi koronavirusom iz Novog Pazara sa lakšom kliničkom slikom, saopštila je danas lokkalna samouprava Novog Pazara.

Kako je navedeno, obezbjeđeni su kreveti, medicinska oprema i logistika za opremanje Kovid bolnice u Novom Pazaru. Da škola “Dva heroja” bude kovid bolnica odlučeno je nakon što su juče, potpredsjednik Vlade Rasim Ljajić, gradsko rukovodstvo, rukovodstvo Opšte bolnice, kriznog štaba, obišli dvije lokacije u Novom Pazaru, sportsku halu “Pendik” i medicinsku školu “Dva heroja”.

Prema riječima direktora Doma zdravlja, dr Ervina Ćorovića veoma se aktivno radi na opremanju prostora Medicinske škole koja će, dok traje epidemija, biti korišćena kao specijalna bolnica.

“Reč je o bolnici u kojoj će biti smešteni oboleli sa lakšom kliničkom slikom. Škola na našu sreću ima odlične preduslove da postane privremena bolnica. U toku je ubacivanje kreveta, imaćemo ovde dovoljan broj pomoćnih prostorija i prostorija za higijenske uslove. Očekujemo da bolnica za par dana bude sprema za prijem pacijenata”, rekao je dr Ervin Ćorović.

Kapacitet privremene bolnice je, za početak 150 kreveta, a prostor pruža mogućnost da se taj broj poveća. direktor Doma zdravlja objasnio je da će, kada bolnica počne sa radom, svi pacijenti koji se trenutno nalaze na Sajmu u Beogradu, biti vraćeni u Novi Pazar.

Izvor i foto: Grad Novi Pazar

Povezane vijesti

%d bloggers like this: