16 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak

SDP brani Vučića, iznijela niz optužbi prema SDA Sandžaka

Sandžačka demokratska partija (SDP) je, nakon smjene pomoćnika gradonačelnika gradonačelnika Emira Ašćerića zbog kritika upućenih srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću “da vodi političku kampanju režima donošenjem respiratora koje su građani odavno platili i zaslužili”, saopštila da je neprijatno iznenađeni bahatošću funkcionera SDA Emira Ašćerića kojeg je “jedna ovako dobra vijest navela da ospe salvu neprimjerenih uvreda na račun jučerašnje posjete redsejdnika Republike Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru”.

“Pitamo se da li su u SDA do te mere izgubili kompas da zaista misle da će njihovo politikanstvo i prazna priča da izleče bolesne i zaštite zdravstvene radnike od ove opake bolesti ili ih jednostavno rečeno nije briga za narod u koji se tako često zaklinju?”, navode iz SDP-a, prenosi RTV Novi Pazar blista toj partiji.

Kako podvlače “Novi Pazar je bio prvi grad u cijeloj državi koji je predsjednik Vučić posjetio i tako na djelu pokazao da Republika Srbija ne pravi razliku između svojih građana bez obzira kojem narodu da pripadaju”.

SDP je iznijela lptužbe da “jedini koji to zapravo čine i koji bi izgleda voleli da Novi Pazar i Sandžak izoluju od svih, su upravo funkcioneri SDA koji nikako da shvate da žive u 21. vijeku i da su ratovi daleko iza nas”.

Prema stavu stranke kojom praktično upravlja Rasim Ljajić, a čiji je formalni predsjednik Nihad Hasanović, cijeli svijet je ujedinjen u borbi protiv korone ali funkcioneri SDA izgleda nisu svjesni te činjenice. Kako, nako trogodišnje koalicije sa SDA Sandžaka konstatuju sve u njihovoj politici se svodi na čistu imaginaciju i zamišljanje samih sebe kako u skupim odelima izlaze iz crnih automobila i vode ‘visoku politiku’. Što bi naš narod rekao – ‘uzeli su sebe na lijepu ruku’ i izgleda im nije jasno da je od vremena u kojem zamišljaju da žive prošlo čitavih 30 godina”.

SDP u današnjem saopštenju optužuje SDA Sandža kako ne rade ništa i svaku moguću priliku koriste da vode svoju prljavu političku kampanju.

“Puna su im usta brige za Bošnjake ali nešto baš i ne vidimo da su bilo šta konkretno učinili za njih… ni pet maski nisu podijelili – valjda nemaju vremena od pisanja saopštenja, šta li? Zapravo pune tri godine pojedini funkcioneri iz SDA ništa i ne rade i sva njihova aktivnost se svodi samo na kritiku vlasti u kojoj i sami učestvuju. Nismo na to do sada reagovali i praštali smo im nerad, arogantnost, politikanstvo, amaterizam… sve zato jer smo sa SDA potpisali zajedničku Deklaraciju, jer smo držali riječ i jer smo računali da su jedinstvo i harmonija među Bošnjacima vredniji od svega”, navode između ostalog SDP-a.

Nakon trogodišnje koalicije SDP navodi i da je “za neke od njih bitne samo privilegije, titule i naravno plata – a kada treba zasukati rukave nigde ih nema”.

“Sve to je moglo do juče ali danas je situacija drugačija. SDP neće više trpeti da nam predavanja drže ljudi koji su izgubili svaki dodir sa realnošću i koji ne postoje van svojih FB profila i internet stranica”, nela je između ostalog SDP predočavajući da, “kad sve ovo prođe biće novi izbori pa ćemo se onda ponovo baviti politikom”.

SDA Sandžaka se još nije oglasila na ove optužbe i za sada nije precizirano da je raskinuta Zajednička deklaracija između Sandžačke demokrtaske partije (SDP) i Satranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka koja je potpisana 20. decembra 2016. godine.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: