Aktuelno Novi Pazar Politika Sandžak

Memić podnio ostavku u Skupštini Grada Novog Pazara, grad se zadužuje sa još 300 miliona dinara

Ministart turizma i omladine Husein Memić podnio je ostavku na poziciji odbornika, nakon što su svi opozicioni odbornici izrazili protest zbog njegovog učešća u radu na današnjoj sjednici Skupštine Grada Novog Pazara.

Na početku trećeg ovogodišnjeg zasjedanja lokalnog parlamenta Novog Pazara predsjedavajući Samir Lekić je odbio poziv odbornice SDA Sandžaka Dinhete Pulić, kao i odbornika Stranke pravde i pomirenja (SPP) Sead Redžovića i Građanskog pokreta Sandžaka (GPS) Edina Zećirovića da se uvede zakoniti rad sjednice.

Kako su istakli putpuno je nelegitimno i nelegalno da u radu skupštine i njeno odlučivanju učestvuje Husein Memić u svojstvu odbornika i ministra.

Predsjedavajući Samir Lekić je, sa te pozicije ušao raspravu sa opozicionim odbornicima, konstatovao da će Memić na kraju ovog zasjedanja podnijeti ostavku, mobilnim telefonom snimao atmosfeu u sali, nakon čega su gotovo svi opozicioni odbornici izašli kod govornice i protestujući zbog ovakvog odnosa, prekinuli rad lokanog parlamenta.

Husein Memić je nakon toga podnio ostavku na mjestu odbornika u Skupštini grada Novog Pazara, a predsjedavajući dao pauzu od pola sata, kako bi Gradska izborna komisija i Administrativni odbor mogao da odlučuju i dodijeli mandat novom odborniku sa liste “Evropski Novi Pazar – rasim Ljajić” (SDP).

Na današnjoj sjednici Skupština Grada Novog Pazra našl se više od trideset tačaka dnevnig reda, među kojima i Prijedlog Odluke o prvoj izmjeni budžeta grada Novog Pazara za 2024. godinu, o kreditnom zaduženju grada Novog Pazara sa 300 miliona dinara, o usvajanju Strategije razvoja urbanog područja grada Novog Pazara za period 2023 – 2034. godine.

Također će se razmatrati izvještaji o radu lokalnih javnih preduzeća i ustanova, kao i prijedlog Odluke o imenovanju predsjednika i članova Komisije za kulturno-historijske spomenike i davanje naziva ulicama i trgovima.

Opozicione stranke su najavile više prijedloga dopusnkih tačaka dnevnog reda.

Foto: PrtSc a1tv-fb

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: