25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Bez preminulih i pacijenata na respiratoru

Prethodnog dana u novopazarskoj bolnici nije bilo preminulih niti pacijenata na respiratoru. Registrovano je četvero inficiranih.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 17.6.2021. je na bolničko liječenje primljen jedan pacijent iz Novog Pazara, a jedan je otpušten, preminulih, transportovanih i pacijenata na respiratoru nije bilo, a jedan hospitalizovani je kiseoničkoj potpori.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je obavljeno 54 ( 21 prvih i 33 kontrolna) pregleda.

U Domu zdravlja bilo je 36 laboratorijskih analiza, 27 RTG snimaka, 26 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega su 2 pozitivna, kao i 25 PCR testova.

U Opštoj bolnici Novi Pazar na Infektivnom odjeljenju je 10, a u Respiratornoj jedinici 1 pacijent.

U Novom Pazaru juče je registrovano četvero inficiranih, dok u Tutinu nije bio ni jedan slučaj.

“Na dan 17.06.2021. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 39.794 od tog broja, broj inficiranih je 6.784: Novi Pazar 5965 i Tutin lica”, objavljeno je na sajtu Zavoda.

Štab za vanredne situacije u Novom Pazaru je na jučerašnjoj sjednici ocjenio da je Povoljna epidemiološka situacija, ali da je duplo slabiji procenat vakcinisanih u odnosu na procenat u zemlji.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 174 osobe.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: