Aktuelno Politika Srbija Turska

Moguća vježba turske i srpske vojske

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Turske u Beogradu Hami Aksoyem sa kojim je razgovarao o mogućnosti unaprjeđenja vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje, kao i mogućnost organizovanja bilateralne vježbe dvije vojske.

Kako je nakon susreta saopšteno iz srbijanskog Ministarstva odbrane Stefanović je čestitao ambasadoru Aksoyu imenovanje na dužnost.

“Istakao je da odnose dvijju zemalja karakteriše razvijena saradnja u brojnim oblastima i da je Ministarstvo odbrane opredjeljeno za dalje unapređenje saradnje u oblasti odbrane u obostranom interesu. Ministar je naveo da su težišne oblasti saradnje vojno-vojna, vojnoobrazovna i vojnoekonomska i naglasio mogućnost unaprjeđenja vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje, kao i mogućnost organizovanja bilateralne vježbe dvije vojske”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ambasador Aksoy zahvalio Stefanoviću na čestitkama povodom imenovanja na novu dužnost i izrazio duboko uvjerenje da će se saradnja u oblasti odbrane intenzivirati. On se saglasio sa ministrom Stefanovićem oko težišnih oblasti budućih zajedničkih aktivnosti.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: