26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Tutin

Momirović najavio završetak zaobilaznice oko Novog Pazara

Srbijanski ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas radove na trasi zaobilaznice oko Novog Pazara, kao i radove na rekonstrukciji magistralnog puta Novi Pazar – Tutin.

Radovi na putu Novi Pazar-Tutin koje izvodi turska firma Tasyapi, foto: Medin Halilović (arhiv)

On je istakao da je rekonstrukcija ovog puta dio sporazuma na najvećem državnom nivou, između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

“U ovom kraju žive i rade gostoprimljivi, vrijedni i čestiti ljudi, zato me uopšte ne iznenađuje da u ovom dijelu odlično napredujemo na radovima rekonstrukcije puta Novi Pazar-Tutin. Mada su vremenski uslovi jako teški tokom zime, mi ne gasimo mašine–radimo danonoćno. Želimo da završimo što prije ovaj putni pravac koji će biti širi, funkcionalniji i bezbjedniji za vozače i građane“, rekao je Momirović.

Radovi na putu Novi Pazar-Tutin koje izvodi turska firma Tasyapi, foto: Medin Halilović (arhiv)

Ocjenio je da je sporazum pokazatelj da “Srbija čvrstim zalaganjem aktuelne Vlade danas ima prijateljske odnose u čitavom svijetu”.

“Izuzetno sam zadovoljan kako ovde napreduju radovi, I moram da pohvalim lokalnu samoupravu kao i izvođače radova. Svi radovi teku dogovorenom dinamikom, nismo ni sumnjali u to jer radove izvode ozbiljni izvođači kao što je firma Tašjapi. Zaobilaznica oko Novog Pazara na kojoj rade Putevi Srbije takođe ide zadovoljavajućim tempom, s tim da ovde očekujem još bolji procenat izvršenja čim vremenski uslovi to dozvole”, zaključio je ministar Momirović.

Podsjećamo da je izgradnja zaobilaznice o dužini od oko 5,6 kilometara oko Novog Pazara započeta još 2006. godine kada je gradonačelnik Novog Pazara bio Sulejman Ugljanin. Očekivanja su da se ovaj putni pravac zavri do polovine 2022. godine.

Gradonačelnik Novog Pazar Nihat Biševac zahvalio se ministru Momiroviću na posjeti i stalnom angažmanu MGSI na infrastrukturnim projektima ove opštine.

„Izgradnjom obilaznice, regionalnog puta Novi Pazar – Tutin, kao i izgradnjom auto puta Požega – Boljari, zaokružuje se niz investicija od presudne važnosti za razvoj našeg kraja, što nas izuzetno raduje. Sa ministrom smo, sem o aktuelnim temama danas razgovarali i o prioritetima za tekuću godinu, prvestveno o rešavanjanju problema eksproprijacije u vezi obilaznice, na čemu nam ministarstvo izuzetno pomaže”, zaključio je gradonačelnik Biševac.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrkuture Tomislav Momirović, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i državni sekretar u ministarstvu Enes Buhić, sastali su se u Novom Pazaru sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i njegovim saradnicima.

Momirović je tokom posjete Novom Pazaru obišao i fudbalski stadion, saopšteno je iz Gradske uprave Novog Pazara.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: