25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sjenica

Muratović osuđen zbog povrede časti i ugleda imamu iz Sjenice

Bivši funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP) i sadašnji službenik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji (IZuS), Admir Muratović je presudom Apelacionog suda u Kragujevcu obavezan da Haziru Daciću iz Sjenice, imamu Islamske zajednice Sandžaka, zbog povrede časti i ugleda, isplati 450.000 dinara.

Apelacioni sud u Kragujevcu je u stavci 1 presude naveo da, kao neosnovanu ,odbija žalbu tuženog Admira Muratovića i potvrđuje presudu Osnovnog suda u prvom i trećem stavu od 29. septembra 2021. godine.

Kako se navodi u obrazloženju presude, a u koju je SNews imao uvid, Muratović je osuđen zbog povrede časti i ugleda prouzrokovanih objavljivanjem komentara, u tri navrata, 21. novembra 2020., kao 25. i 26. januara 2021. godine.

Admir Muratović je u jednoj od objava na svom fb profilu iznio niz optužbi na glavnog imama Medžlisa Sjenice Islamske zajednice Sandžaka, pri Islamskoj zajednici Srbije (IZS).

Protiv Muratovića je zbog povrede časti i ugleda, pred sudovima u Novom Pazaru, Sjenici i drugim gradovima, pokrenuto više postupaka, uglavnom zbog iznošenja optužbi i uvreda na FB-u, uglavnom protiv javnih ličnosti.

– Rukovodilac Uprave za obrazovanje

Muratović je zbog svog prepoznatljivog svađalačkog nastupa nezvanično dobio prinudnu “izlaznicu” iz svoje stranke, a uhlebljenje je našao kod Mevluda Dudića u Islamskoj zajednici u Srbiji, o čemu je SNews pisao.

“U skladu sa svojim ovlaštenjima, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić imenovao je na nove dužnosti dr. Admira Muratovića i dr. Mustafu Fetića. Dr. Muratović je postavljen na mjesto rukovodioca Uprave za obrazovanje, dok je dr. Fetić imenovan za prodekana Fakulteta za islamske studije, saopćeno je 27. februara ove godine iz Mešihata IZuS.

Admir Muratović je do posljednje sjednice Skupštine Grada Novog Pazara obavljo funkciju odbornika SPP-a.

Foto: https://www.facebook.com/search/top/?q=Admir%20Muratovi%C4%87%2C%20Hazir%20Daci%C4%87

Povezane vijesti

%d bloggers like this: