Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar

Na DUNP-u danas polagani prijemni ispiti

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) danas je održan prijemnih ispit za upis u prvu godinu  studija. Iako je epidemiološka situacija stabilna i ove, kao i prošle godine, prijemni ispiti protiču uz  preventivne mjere, saopšteno je iz ove visokoškolske ustanove.

Ukazuju da je za kandidate koji su se prijavili za upis na 20 akreditovanih studijskih programa ovo je presudan momenat u trci za mjesto na željenim studijama jer, iako se računa uspjeh iz srednje škole,  najveći broj bodova ostvaruje se na prijemnom ispitu.

Najveća konkurencija očekuje kandidate koji žele da upišu engleski jezik, psihologiju, građevinarstvo, softversko inženjerstvo i biologiju, ali  ove godine primat  ima arhitektura, gdje je u odnosu na upisnu kvotu broj prijavljenih premašio dvostruku cifru.

Iako se epidemiološka situacija smiruje, ovogodišnji prijemni ispiti protiču u atmosferi koja podsjeća na prošlo ljeto: primjenjene su mjere zaštite, uz obavezne maske i poštovanje fizičke distance.

U skladu sa preventivnim mjerama, vodi se računa da što manji broj kandidata bude na jednom mjestu.  Polaganje se organizuje po smjenama, u malim grupama, uz korišćenje svih prostornih kapaciteta.

Preliminarni rezultati biće poznati najkasnije 3. jula, a konačna rang lista biće objavljena 10. jula. Nakon toga slijedi upis brucoša.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: