26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Održana 21. ramazanska trka, Bibić trijumfovao po peti put (FOTO)

Novopazarski atletičar i reprezetativac Srbije Elzan Bibić pobjednik je 21. ramazanske trke koja je večaras održana na atletskom stadionu u Novom Pazaru.

Ramazanska trka je prvo zvanično atletsko takmičenje međunarodnog karaktera koje je održano nakon ukidanja vanrednog stanja zbog koronavirusa u Srbji.

Elzan Bibić je, nakon duže pauze, stazi dugu 3.000 metara istrčao za 7.55,62. To je njegovo drugo vrijeme i peti trijumf za redom na ovom takmičenju.

On je, izražavajući zadovoljstvo što je ovo takmičenje održano, kazao da mu je drgao što je atletika zaživječa u Novom Pazaru.

“S obzirom da su sve trke ranije bile otkazane ova trka mi je pomogla da povratim motivaciju i kako bi počeo sa takmičenjima. Nadam se da će kros Evrope u decembru ostati moje glavno takmičenje do kraja godine”, rekao je Bibić.

Na drugoj poziciji iza njega trčao je Ištvan Malkovič iz Mađarske, a na trećoj Miloš Malešević iz Inđije.

Na stazi od hiljadu metara u konkurenciji pionirki prva je bila Sajma Murić iz AK Novi Pazara pretrčavši stazu za 2:51:51 nadmašivši lični i približivši se državnom rekordu.

Organizator trke koja je održana ispred približno, limitarinih, hiljadu gledalaca, bio je Sportski savez Novog Pazara uz podršku grada i Atletskog saveza Srbije.

Ramazanska trka je tradicionalno takmočenje koje se održava pre početak mjeseca Ramazana, a ove godine je prolongirano zbog pandmije koronavirusom.

Foto: Medin Halilović-SNews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: