29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar

Na DUNP-u sutra počinje junski upisni rok, za upis potrebno 7.000 dinara

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) sutra, u utorak 11. jula, počinje upis u prvu godinu studija i trajaće do subote, 15. jula.

Pošto se završi upis kandidata koji su zahvaljujući rezultatima sa prijemnih ispita i bodovima iz srednje škole u ovom roku prešli prag za budžet ili samofinansiranje, biće poznato koliko je mjesta popunjeno, a koliko je ostalo za septembarski upisni rok, navode iz te visokoškolke ustanove u Novom Pazaru.

Međutim, prema broju kandidata koji su stekli dovoljan broj bodova, postoji mogućnost da u ovom upisnom roku budu zauzeta sva slobodna mjesta na studijskim programima: arhitektura, građevinarstvo, softversko inženjerstvo, farmacija, psihologija, vaspitač u predškolskim ustanovama, engleski jezik i književnost, sport i fizičko vaspitanje, rehabilitacija, poslovna informatika i zdravstvena nega.

Prilikom upisa kandidati podnose originalna dokumenta: svjedočanstva sva četiri razreda srednje škole, diplomu o položenom završnom, odnosno maturskom ispitu, izvod iz matične knjige rođenih, uvjerenje o državljanstvu i dvije fotografije. Za upis je potrebno i da budući studenti uplate 7.000 dinara i prilože orginal uplatnicu uz ostala dokumenta.

Za učešće na prijemnim ispitima kandidati su morali da plate 7.000 dinara, a za studije arhitekture 10.000 dinara.

Konkursom je predviđeno da se u prvu godinu osnovnih studija upiše 730 studenata, od kojih će se o trošku države školovati oko 70 odsto.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: