29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Na GP Batrovci otkrivene tri kutije cigareta ispunjene zlatnim sadržajem

Srbijanski carinici su, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Batrovci 28. juna 2023. godine spriječili pokušaj krijumčarenja skoro 200 zlatnih novčića skrivenih u instrument tabli jednog kombija.

Slučaj je otkriven na izlazu iz zemlje kada je za detaljan pregled izdvojen kombi italijanskih registarskih oznaka u kome se pored vozača nalazilo još troje putnika.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

“Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, svi prisutni su odgovorili odrično. Međutim, tokom detaljnog pregleda, u unutrašnjosti kontrolne table vozila, između radija i ručice menjača, pronađene su tri kutije cigareta ispunjene zlatnim sadržajem. Naime, u kutijama nije bilo cigareta, već se u svakoj nalazilo po dva paketića ispunjena metalnim novčićima koji izgledom i karakteristikama podsjećaju na zlatne. “, navode se na sajtu Uprave carina Srbije i dodaju da je ukupna težina 193 otkrivena novčića iznosi 946,4 grama.

Podsjećaju putnike da je najsigurnije da prijave sve dragocjenosti koje sa sobom nose i tako umanje rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: