24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Na Infektivnom odjeljenju pet covid pacijenata, prethodnog dana pregledana 42 lica

U novopazarskoj bolnici i prethodnog dana je bilo pet covid pacijenata, preminulih i na respiratorima nije bilo, a drugog dana vikenda na pregled u covid ambulantu se javilo 42 lica, saopšteno je iz gradske uprave Novog Pazara.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije Grada Novog Pazar dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 23. avgusta 2020. je primjljen jedan pacijent, a jedan je transportovan za Kragujevac.

Prethodnog dana, drugog dana vikenda, u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je 42 lica pregledano (15 prvih i 27 kontrolnih pregleda)

U Domu zdravlja urađeno je 11 laboratorijskih analiza, isto toliko RTG snimaka, 16 seroloških (brzih) testova iz krvi od čega je 6 bilo pozitivno (4 IgG + 2IgM)

Svih pet bolničkih covid pacijenata smješteni su na Infektivno odjeljenje, čime su sva ostala odjeljena OB Novi Pazar bez pacijenata sa simptomima zaraze COVID-19.

Prema podacima od prije tri dana broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 10.202 od tog broja, broj inficiranih je 1.308: Novi Pazar 1036 i Tutin 205 lica.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: