17 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Srbija

Na Svjetski dan borbe protiv fašizma policija u Beogradu čuva mural zločinca Mladića

Policajci su raspoređeni u neposrednoj blizini murala ratnog zločinca Ratka Mladića u Beogradu. Kako javlja Danas.rs, preko puta murala nalaze se dvojica pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, i još dvojica su na ulazu u zgradu gdje se nalazi redakcija Danasa i restoran Lovac.

Primijećene su i marice u obližnjim ulicama, a ako se neko približi muralu ili ga slika, policija ga legitimiše, javlja ovaj beogradski medij. Podsjećamo, mural je osvanuo u Beogradu još u julu ove godine.

Inicijativa mladih za ljudska prava najavila je prije nekoliko dana da će danas prekrečiti mural posvećen Ratku Mladiću, nakon čega je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zabranilo tu akciju.

Iz MUP-a Srbije navode da ne čuvaju mural, već javni red i mir.

Aktivistkinja za ljudska prava Nataša Kandiće je ocjenila da je Srbija dobila novu instituciju – ZAŠTITNIK RATNIH ZLOČINACA.  Ona je na svom twitter profilu napisala da je komunalna policija je donijela rešenje o bisanju murala, ministar Vulin zabranio da izvrše to rešenje, te danas, na dan “Kristalne noći”, vlasti će držati goore o tome kako je Srbija posvećena sjećanju i odavanju počasti za žrtve Holokausta i genocida.

 

Danas se obilježava Deveti novembar, Svjetski dan borbe protiv fašizma i antisemitizma.

izvor/foto: danas.rs

Povezane vijesti

%d bloggers like this: